Yılbaşı arifesi diye hakim son derece toleranslı ve iyimser bir havada tutukluya sormuş:
'Neyle suçlanıyorsun? '
'Yılbaşı alışverişini erken yapmakla efendim! ' demiş tutuklu.
'Bu suç değil! ' demiş hakim..
'Ne kadar erken yaptın bu alışverişi? '
'Mağaza açılmadan efendim! '
*
Ne sandın?
Sarhoşun biri parkta havuza çişini yaparken onu gören polis bağırmış.. 'Ne yaptığını sanıyorsun? Elli metre ileride umumi tuvalet var! ' diye..
'Ya sen bunu ne sanıyorsun? ' diye bağırarak cevaplamış sarhoş, 'oraya kadar nasıl uzansın bu? '
*
Balık Tutmak
Adam otoyolda giderken hız limitini aşmış, ancak tüm arabalar da onunla eşit hızda gidiyorlarmış.. Biraz gittikten sonra polis durdurmuş kendisini, ehliyet ve ruhsatı aldıktan sonra 'Radara yakalandınız ceza kesilmesi için lütfen ekip otosuna buyurun! ' demiş..
'Biliyorum hızlıydım! ' demiş adam.. 'Fakat benden başka bir sürü hızlı giden vardı.. Onları neden durdurmadınız? '
'Hiç balığa gittiniz mi? ' diye sormuş polis..
'Uhmm! Evet! ' diye cevaplamış adam..
'Siz! ' demiş polis, 'Hiç bütün balıkları yakaladınız mı? ! '
*
Köprü
Kamyon şoförü otoyolda giderken 'Dikkat alçak köprü! ' yazısını görmesiyle köprünün altına sıkışması bir olmuş.. Son derece sinirlenmiş ikaz levhasının daha köprüye gelmeden önce konulmamasına.. Otoyol kapanmış, arkasında kilometrelerce araç birikmiş, haber vermesine rağmen saatler sonra ekip gelmiş, içeriden ağır adımlarla sırıtarak bir polis inmiş, kamyonun yanına gelip ellerini beline koymuş, 'Sıkıştın ha! ' demiş.. 'Hayır Memur bey! ' demiş şoför.. 'Bu köprüyü taşıyordum, mazotum bitti..! '
*
Açık Kapı
Adam işe müracaat etmiş, formu doldurup beklemeye başlamış.. Şirketin personel müdürü formu okuduktan sonra, 'Sizin gibiler için açık bir yer var! ' demiş.. 'Öyle mi? Nedir o? ' demiş adam.. 'Valla! ' demiş personel müdürü. 'Biz ona kapı diyoruz! '